Verhalen
 
Berger Geert Theunisse -oprichter van het bergingsbedrijf- heeft een aantal boeken geschreven met interessante ervaringen, zoals de berging van het zendschip MI AMIGO en de onvoorstelbare afwikkeling van deze zaak.
Op deze pagina verschijnen waargebeurde verhalen die u kunt downloaden in PDF-formaat, Vanaf heden zijn deze boeken te bestellen.


Foto: Furie 2
 
In 1996 hield Geert het voor gezien en vertrok met zijn vrouw per (woon)motorboot voor een vijfjarige reis naar 25 landen en staten in het Caraïbisch gebied, Noord- en Zuid-Amerika en de Middellandse Zee. Tijdens deze reis is hij begonnen zijn vroegere avonturen op te schrijven, wat resulteerde in een aantal spannende en soms hilarische verhalen. Deze verhalen zijn gebundeld in "Bergers - Werken op water" en "Orkanen & Randverschijnselen".

Dat het leven van een berger niet altijd over rozen gaat (no cure - no pay!) blijkt o.a. uit zijn boek “No cure – No pay Contra de Staat der Nederlanden” dat handelt over de berging van het zendschip "Mi-Amigo" in 1979 en de daarop volgende strijd met de overheid die tot de dag van vandaag voortduurt.

Een uitgebreid en leerzaam verslag van zijn wereldreis is te lezen in "Op reis met MV-FLINTSTONE".

 
Bergers - Werken op het water

ISBN 9080838640
Prijs € 29,50

Orkanen en Randverschijnselen

ISBN 9080838616
Prijs € 15,80

No cure-No pay Contra de Staat der Nederlanden

ISBN 9080838632
Prijs € 39,50

Op reis met MV Flintstone

ISBN 9080838624
Prijs € 32,50

 
De boeken van Geert Theunisse zijn direct in de webshop van MaritiemeOutlet.nl te bestellen.
 
Dit eerste, 28 pagina's tellende, verhaal gaat over een berging van twee mijnenvegers van de Marine op het Haringvliet tijdens een orkaan.
Orkaan op het Haringvliet
Voorpublicatie van het boek "No Cure No Pay" over de berging van het zendschip "Mi-Amigo" voor de kust bij Stellendam
Analyse Mi-Amigo
Spannend verhaal over het aan de grond lopen van een benzinetanker op het Krammer.
Spannend
Wanneer het weer plotseling omslaat na een mooie zomerdag raken een aantal jachten na elkaar in de problemen op het Hollands-Diep.
HULP-Verlening
"Komisch" verhaaltje over het lostrekken van een zeiljacht, waaruit blijkt dat niet altijd alles gaat zoals gepland.
Hulpverlening
Interessant verhaal over het lostrekken van de coaster Don Jaime II, met dubieuze eind-bestemming en de merkwaardige afwikkeling van dit verhaal.
Don Jaime II
Een in het Engels geschreven verhaal, waarin een 900 tons gasolie tanker aan de grond loopt op het Krammer richting Antwerpen bij afgaand tij
Tankers and things
 

VakantieVergelijk.nl