BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Vrachtschip Isala gezonken op Schelde-Rijnkanaal na aanvaring'
Foto: BST Dintelsas

Beeldmateriaal bron: ANP


Op het Schelde-Rijnkanaal is donderdagavond bij Nieuw-Vossemeer, niet ver van Bergen op Zoom, een binnenvaartschip met zout gezonken nadat het was overvaren door een groot passagiersschip.

Gistermorgen rond tien uur kwam de onder Duitse vlag varende tanker Tizian vast te liggen tussen de Volkeraksluizen en Willemstad.

De twee mensen op het vrachtschip kwamen wel in het water terecht, maar konden aan boord komen van het passagierschip. Het tachtig meter lange binnenvaartschip ligt overdwars in het kanaal.

Het scheepvaartverkeer werd lange tijd stilgelegd. Vrijdagmiddag kwam het scheepvaartverkeer langzaam weer op gang. Schepen worden door Rijkswaterstaat om de plek van het gezonken schip heen geleid.

Rijkswaterstaat kijkt hoe het schip kan worden geborgen. Een woordvoerster zei aan het begin van de nacht dat nog onduidelijk is op welke manier dat gebeurt en wanneer. Waarschijnlijk wordt daar vrijdag in de loop van de dag meer over duidelijk.

Het Schelde-Rijnkanaal wordt onder meer gebruikt als vaarroute naar de haven van Antwerpen. Die stad is volgens Rijkswaterstaat nog steeds bereikbaar, alleen moeten boten dan wel omvaren.

De gezonken boot had stuurproblemen, zei de woordvoerster. Het passagiersschip kon het niet meer ontwijken.

(Bron: 'NU.nl')

Oktober 2014


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl