BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Bijzonder transport op rivier de Mark'
Foto: BN De Stem

31-10-2013

BREDA – Alsof Sinterklaas deze woensdag met zijn stoomboot in aantocht is op de Mark bij Breda. Zo blij zijn de mensen van Bel­crum Beach en Sloepenhaven Bre­da met de intocht van twee sche­pen van bergingsbedrijf BST Din­telsas uit Dinteloord. Directeur Reinier van der Zee van BST heeft een ‘cadeautje’ voor beide Bredase organisaties op sleep­touw genomen: maar liefst 150 meter aan steigers. Van der Zee: „We hebben in opdracht van Bel­crum Beach oude steigers van jachthaven Volkerak in Beneden­sas naar Breda gebracht. Een klus van twee dagen. Met een gemid­delde snelheid van 4,5 kilometer per uur zijn we naar Breda geva­ren. Ja, zonder problemen. Alleen op het Volkerak hadden we wat last van hoge golfslag.”

Tim van den Burg van Belcrum Beach heeft met een klein bootje een gedeelte van het bijzondere transport over de Mark begeleid.

„We hebben vooral meegevaren om eventueel wat losgeslagen spullen op te vissen. We hebben in het volgbootje een drijver moe­ten oppikken. Voor de rest verliep het allemaal gesmeerd.” De over­name van de oude steigers van jachthaven Volkerak is in samen­werking met Sloepenhaven Breda gegaan. Van den Burg: „Wij heb­ben bij de gemeente een aanvraag gedaan voor een steiger van 25 meter bij Belcrum Beach.” „En wij willen 110 meter steiger ge­bruiken voor de sloepenhaven.

We scheppen daar veertig ligplaat­sen mee voor boten langer dan 4 meter”, zegt Etienne van ’t Hof van Sloepenhaven Breda. De sle­pers leveren het houten gevaarte probleemloos af aan de kade van de Mark aan de kant van de Bel­crumweg. Van den Burg: „De stei­gers zijn twintig jaar oud. Die gaan we opknappen, zodat ze ze­ker weer tien jaar mee kunnen.”

Over de kosten willen de zegs­mannen van beide organisaties niets kwijt.

(Bron: 'BN De Stem')

Oktober 2013


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl