BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Aanvaring bij Krammersluizen'
Foto: BST Dintelsas

13-12-2012

Bij de Krammersluizen zijn donderdagochtend 13 december twee schepen frontaal op elkaar gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar beide schepen raakten zwaar beschadigd. En der schepen maakte water en werd door de schipper uit voorzorg tegen de dijk gezet. Het Korps landelijke politiediensten onderzoekt het ongeval.

Omstreeks 07.30 uur vertrok een met gerst geladen spits bij de Krammersluizen in de richting van de Volkeraksluizen. Net buiten het havenhoofd kwam het schip frontaal in aanvaring met een tegenligger. Dit met rollen staal geladen binnenvaartschip was onderweg naar Belgi.

Gat van 40 centimeter
Na de aanvaring bleek dat het schip met gerst op ongeveer 40 centimeter onder de waterlijn een gat had met een diameter van 30 centimeter. Om een mogelijk zinken te voorkomen zette de schipper zijn vaartuig met het voorschip ter plaatse tegen de dijk. De lading wordt overgeladen in een ander schip waarna de werkelijke schade kan worden bepaald. Het schip met staal had een gat boven de waterlijn maar kon na de aanvaring doorvaren naar de Krammersluis. Daar wordt het provisorisch gerepareerd.

De Waterpolitie onderzoekt hoe de aanvarign heeft kunnen gebeuren. Voor het onderzoek stelde een technisch specialist de gegevens van de nautische apparatuur van de schepen veilig. Onderzocht wordt of er beelden van de walradar zijn die helderheid kunnen verschaffen.

(Bron: 'De Binnenvaartkrant')
Foto: BST Dintelsas
Foto: BST Dintelsas

December 2012


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl