BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Brandweer West-Brabant krijgt eigen blusboot in haven'

BERGEN OP ZOOM - De regionale brandweer krijgt een eigen blusboot voor de brandbestrijding op de drukke Rijn-Scheldeverbinding.

De nieuwe blusboot komt centraal te liggen in de haven van Bergen op Zoom en zal worden bemand door zes brandweermensen uit de kazerne van die stad.

Dat zegt commandant Berrie de Groot van de brandweer in het cluster Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Mark en Dintel. De wens voor een eigen blusboot vloeit volgens hem voort uit de landelijke oefening Waterraad. "De conclusie was dat de brandbestrijding op het water voor verbetering vatbaar is."

Nu nog heeft de regionale brand­weer een waakvlam overeenkomst met het Dintelmondse bergingsbe­drijf BST, dat altijd twee blusbo­ten paraat heeft voor hulpverle­ning op het water, de Furie 3 en de Hellegat. „We vinden dat we niet meer afhankelijk moeten zijn van particulieren en dat de brand­weer de zaak zelf in de hand moet nemen”, legt De Groot uit.

Het werkterrein van de nieuwe blusboot ligt ruwweg tussen de Kreekraksluizen en Willemstad. De blusboot in Dordrecht gaat over het Hollandsch Diep waken. De nieuwe boot, die aanmerkelijk kleiner zal zijn dan de Furie 3, komt er mogelijk in 2014.

BST-directeur Reinier van der Zee is teleurgesteld dat hij zijn contract ter waarde van ruim 155.000 euro per jaar verliest. Hij denkt dat de brandweer zich verkijkt op de kos­ten, ervaring, deskundigheid en materiaal die nodig zijn voor ram­penbestrijding op het water. „ Ze gaan er niet op vooruit. Terwijl el­ders in Nederland ons waakvlam­model juist wordt overgenomen, verdwijnt die hier.”

(Bron: 'BN De Stem')

September 2012


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl