BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Twee plezierjachten op Volkerak in de problemen'
Foto: BST Dintelsas

WILLEMSTAD - Het Dintelmondse bergingsbedrijf BST heeft zondagavond bij een dubbele reddingsactie twee plezierjachten in veiligheid gebracht die op het Volkerak in moeilijkheden waren gekomen.

Ter hoogte van het natuurgebied de Dintelse Gorzen wist schipper Reinier van der Zee eerst een tien meter lange motorboot te redden, die was lek geslagen op de stenen. Aan boord bevonden zich zeven personen, onder wie twee kinderen en een baby.

De eigenaar, die het jacht onlangs had gekocht, had alarm geslagen via 112 en zijn boot op een strekdam gevaren zodat hij niet kon zinken. De vrouwen en kinderen waren op de dam uitgestapt. "Ik heb iedereen aan boord genomen, de pomp erin gezet en de boot langszij genomen", legt Van der Zee uit.

Schroef verloren

Op weg naar de haven van Dintelmond passeerde de schipper met zijn bergingsboot Hellegat een ander motorjacht dat stuurloos ronddreef. Het was ook ergens tegen aan gevaren en had de schroef verloren. "Die heb ik aan de andere kant langszij genomen en ook in Dintelmond afgeleverd." Uit inspectie van het eerste jacht bleek dat de kiel was opengescheurd.

De brandweer van Moerdijk was ook uitgerukt maar hoefde niet in actie te komen. Volgens Van der Zee was het afgelopen weekeinde, en zeker zondag, extra druk op het water door het fraaie weer.

(Bron: 'BN De Stem')
Foto: BST Dintelsas
Foto: BST Dintelsas

September 2012


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl