BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Verjaardagsfeestje valt in het water'
Foto: BST Dintelsas BV

Afgelopen woensdagmiddag is op het Hollandsch Diep een verjaardagsfeestje letterlijk in het water gevallen. Een open zeilboot sloeg om. Alle vijf opvarenden werden uit het water gered.

Het ongeval gebeurde 200 meter uit de wal van het Havenhoofd in Willemstad. Aan boord waren een volwassen man en vier meisjes van 15 jaar. De dochter van de man vierde haar verjaardag met drie leeftijdsgenoten. Tijdens het vaartochtje kwamen ze te dicht achter een werkschip, waarvan de stroming het zeilbootje deed omslaan. Politie, brandweer Willemstad en ambulancedienst stonden aan de walkant om de drenkelingen op te vangen.

Berging
De met zand geladen Cornelis Sr ging direct naar het omgeslagen jacht en nam dat langszij. Door de spudpalen van het beunschip bleef het jacht dat met zijn mast een meter in de bodem stak, keurig liggen.

Areaalinspecteur R. Gerwig van Rijkswaterstaat Zuid-Holland plaatste het bootje onder de wrakkenwet en gaf aansluitend aan BST Dintelsas opdracht het jacht te bergen. Dezelfde avond haalden de duikers van BST eerst een vaatje met persoonlijke bezittingen uit het wrak en aansluitend werd het bootje geborgen. Het dienstvaartuig RWS 21 nam het vaartuig mee naar het Duivelseiland in Dordrecht.
Foto: BST Dintelsas BV

(Bron: 'De Binnenvaartkrant')

Oktober 2010


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl