BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Sunbear strandt in het zicht van de haven'

Steenbergen - Al een aantal malen heeft SteenbergseCourant aandacht besteedaan de Sun-Bear, de prachtige mogelijkheid om per boot een tochtje te maken over de Steenbergse Vliet, het Volkerak naar Oude Tonge en terug. Of voor fietsliefhebbers een enkele reis, gevolgd door een heerlijke fietstocht via de Philipsdam terug naar onze regionen. Deze week ontving de redactie een verhaaltje van een inwoonster uit Steenbergen met een lastige situatie, die desondanks toch als heel plezierig is ervaren.

Onze informant verhaalt hoe ze met een groepje vrienden afgelopen zondag gezellig vertrok met het pontje van halftien richting Oude Tonge... Om er vervolgens pas's middags om half vier weer vanaf te gaan.De heenreis was heel plezierig, zelfs voor een ervaren watersportster als onze informant is. De tocht voerde langs de voor haar zeer vertrouwde plekjes, die ondanks alle vertrouwdheid het hele gezelschap wederomals een leuke beleving werd ervaren. Ook de tocht over het Volkerak ging voorspoedig en het was genieten geblazen. Het sluisje van Oude Tonge kwam in zicht en de groep van zo'n twintig passagiers maakte zich al op om te gaan ontschepen.

Touw
Een honderdtal meters voor de aanlegplaats ging het echter mis. Na een uitwijk manoeuvre sloeg een touw rond de stuurboordschroef en de rechtermotor sloeg daardoor af. Na wat pogingen om weer los te komen week de SunBear uit en draaide ­ mede onder invloed van de stevige wind met de kont naar de andere kant. Vervolgens kwam ook debakboordschroef vast te zitten,alleen bleek hier een dikke ket­ting de oorzaak. Dikke pech dus en na veelheen en weer gebel kwam dekapiteinsvrouw met goed enmet slecht nieuws. Het goede nieuws was de komst van een duiker, het slechte bericht was het tijdstip waarop hij kon komen: pas om half drie.

Gezellig
Het gezelschap bleef echter een goed humeur houden ondanks deze tegenslag. De groep passagiers maakte er het beste vanen onder het genot van koffie en een broodje bleef de stemming er in: ”de ene anekdote na de andere rolde over tafel. En het bleef heel gezellig”, aldus onze informant. Rond de klok van half vier konden de passagiers de boot verlaten. Wie geen retourtje had genomen kreeg een gratis terugtocht aan geboden, met de verontschuldigingen van de schipper.

(Bron: 'Steenbergsche Courant')

Augustus 2009


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl