BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Vergeefse zoektocht naar Belgische duiker'
Foto: Kevin Vervoort
Zondag6 april 2008 - ANNA JACOBAPOLDER Met man en macht is gistermiddag tevergeefs gezocht naar een vermiste duiker bij Anna Jacobapolder.

De 35-jarige man uit België raakte rond 10.45 uur zoek in ’t Zijpe, bij de voormalige aanlegplaats van het veer Anna Jacobapolder-Zijpe. Hulpdiensten zetten een massale zoekactie op touw. Thoolse brandweerkorpsen kregen onder andere steun van korpsen uit Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Middelburg en Bruinisse. Er werd urenlang gezocht met duikers en tal van boten. Ook werd een politiehelikopter met speciale apparatuur ingezet. Rond 16.00 uur werd de zoekactie gestaakt. „Maandagmorgen zetten we de zoektocht voort”, zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). „We bekijken nog hoe we dat precies gaan doen. We hebben bijvoorbeeld rekening te houden met diepte en stromingen.”

De vermiste duiker was met twee zogeheten buddy’s te water gegaan en naar ongeveer 35 meter diepte gedoken. „Op een gegeven moment zijn ze elkaar kwijtgeraakt. De twee buddy’s kwamen naar boven, de derde duiker niet.” Hij had voor een uur perslucht bij zich. De politie gaat er vanuit dat hij overleden is.

(Bron: 'BN DeStem')

April 2008


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl