BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Hulpactie in de Dintelse Gorzen'

Maandag 27 augustus 2007 - DINTELOORD - De ambulancedienst heeft gistermiddag grote moeite gehad met het ophalen van een gewonde vrouw uit het natuurgebied de Dintelse Gorzen.

De uit Bergen op Zoom afkomstige vrouw was tijdens een excursie van haar paard gevallen op een plek op ongeveer een kilometer van de dijk tot waar de ambulance kon komen. De ambulanceverplegers moesten vervolgens te voet verder. Eenmaal bij de vrouw aangekomen, beslisten ze dat ze alleen per brancard zou mogen worden afgevoerd. Dat betekende dat ze het hele eind terug gedragen zou moeten worden. De ambulanceverplegers riepen daarvoor de hulp in van de brandweer en die kwam vervolgens met het idee om de vrouw via het water uit het gebied te halen. Officier van dienst Martien Kats: "Ze lag maar een meter of honderd van de kant, veel dichter bij dus dan dat hele eind terug naar de dijk." Voor de redding over water werd de reddingsboot Hellegat van Reinier van der Zee ingeschakeld, maar omdat het Volkerak ter plekke erg ondiep is, moest die met zijn boot nog zo'n 150 meter uit de kant blijven. "Die afstand hebben we toen maar gewaad. Vier van mijn mensen droegen de brancard en ik had de verpleegster van de ambulance op mijn schouder", aldus Kats.

Eenmaal aan boord werd snel teruggevaren naar het Dintelsas waar de ambulance ondertussen al klaar stond om de vrouw over te brengen naar het ziekenhuis Bergen op Zoom.

(Bron: 'BN/De Stem')

Augustus 2007


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl