BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Schipper zoek na aanvaring'

Woensdag 10 mei 2006 - MOERDIJK Na een aanvaring gistermiddag op het Hollandsch Diep nabij industrieterrein Moerdijk wordt een Belgische schipper (60) vermist.

Zijn vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het Belgische binnenvaartschip Goan en een duwcombinatie voeren naast elkaar richting Volkerak. Plots lag de Goan dwars op de vaarrichting en werd overvaren door de duwboot. De Goan zonk direct.

Een matroos van de duwboot wist de vrouw uit het water te redden. Naar de schipper is urenlang vergeefs gezocht, door duikers van bergingsbedrijf BST uit Dinteloord, de waterpolitie en Rijkswaterstaat. Er werden twee helikopters ingezet. Vermoedelijk is het lichaam van de schipper met de stroom meegevoerd.

(Bron: 'BN/De Stem')


'Zoektocht vermiste schipper zonder resultaat'

STRIJENSAS (ANP) - De zoektocht naar een 60-jarige vermiste binnenvaartschipper heeft woensdag niets opgeleverd. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gemeld. Het zoeken naar de schipper, die na een aanvaring op het Hollands Diep overboord sloeg, gaat donderdag weer verder.

Het binnenvaartschip zonk na een aanvaring met een duwbootcombinatie. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Strijensas in de Hoeksche Waard. De politie heeft de gelegenheid in alle rust rond het wrak te zoeken naar de schipper omdat het gezonken schip nog niet is geborgen. De politie zoekt onder andere met sonarapparatuur.

Waardoor het binnenvaartschip botste met de duwbootcombinatie is nog onduidelijk, meldde het KLPD. De opvarenden van de bijna 200 meter lange duwboot, met twee bakken geladen met kolen, bleven ongedeerd. Het gezonken schip, een Belgische Kempenaar, is 51 meter lang en had 575 ton koper aan boord. Het Hollands Diep is op de plek van het ongeval driehonderd meter breed. Het gezonken schip ligt op tien meter diepte. Ter plaatse bewegen ook getijden het water. Dat maakt het zoeken ingewikkeld. Volgens de woordvoerder is vooralsnog vooral rondom het gezonken schip gezocht.

(Bron: 'BN/De Stem')


'Vermiste schipper nog niet gevonden'

Donderdag 11 mei 2006 - STRIJENSAS De zoektocht naar een 60-jarige vermiste binnenvaartschipper heeft woensdag niets opgeleverd. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gemeld. Het zoeken naar de schipper, die na een aanvaring op het Hollands Diep overboord sloeg, gaat vandaag weer verder.

Het binnenvaartschip zonk na een aanvaring met een duwbootcombinatie. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Strijensas in de Hoeksche Waard.

De politie heeft de gelegenheid in alle rust rond het wrak te zoeken naar de schipper omdat het gezonken schip nog niet is geborgen. De politie zoekt onder andere met sonarapparatuur.

De oorzaak van de botsing tussen het binnenvaartschip en de duwbootcombinatie is volgens de KLPD nog onduidelijk. De opvarenden van de duwboot bleven ongedeerd. Het gezonken schip, een Belgische Kempenaar, is 51 meter lang en had 575 ton koper aan boord. Het Hollands Diep is op de plek van het ongeval driehonderd meter breed. Het gezonken schip ligt op tien meter diepte.

Ter plaatse bewegen ook getijden het water. Dat maakt het zoeken ingewikkeld. Volgens de woordvoerder is vooralsnog vooral rondom het gezonken schip gezocht.

(Bron: 'BN/De Stem')

Mei 2005


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl