BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl

'Schrikken aan boord van de Otrobanda'

Woensdag 17 augustus 2005 - DINTELSAS Het was even een angstig moment dat het gezin Isbouts uit Den Bosch beleefde aan boord van zijn motorjacht Otrobanda. Op het water van de Krammer motorpech krijgen in de buurt van de vaarweg van de vrachtvervoerders is link.

Vader Wouter zag hoe een Duits vrachtschip recht op zijn schip afkwam en lange tijd precies op die koers bleef liggen. Toe via de marifoon nog maar een keer duidelijk gemaakt was dat het Bossche schip geen kant op kon, wendde de Duitse kolos uiteindelijk alsnog de steven. Tot opluchting van de opvarenden van het Bossche jacht.
Het ging rond kwart voor twee fout met de Otrobanda. Wouter Isbouts merkte aan het stuurwiel dat de stuwkracht van zijn twee 380 pk sterke Volvo motoren sterk terugliep. Bijna op hetzelfde moment kwam er zwarte rook uit het motorcompartiment van de boot. Die vulde vervolgens ook een flink deel van de cabine van het schip. Isbouts besefte onmiddelijk wat hem te doen stond: de motoren uitschakelen en het schip vastleggen. Na overleg met een toegesnelde mede-watersporter besloot Isbouts via zijn marifoon de hulp in te roepen van het bergingsbedrijf BST Dintelsas BV. Deze rukte samen met de brandweer uit met reddingsboot Hellegat. Eenmaal aangekomen bij de Otrobanda bleek dat hun werkzaamheden daar beperkt bleven tot na-controle. Het vuur was inmiddels uit zichzelf gedoofd, mogelijk door zuurstofgebrek. Achter de Hellegat werd de boot meegenomen naar het Bergingsbedrijf en daar ter plaatse door een monteur onderzocht. In de hoop dat de Otrobanda daarna snel weer op eigen kracht verder kan.

Augustus 2005


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl