BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl

'In memoriam Jos Hoffmann'

Uit: Magazine Binnenvaart september 2004

Meestal kwam hij onopvallend binnen. Met z'n onafscheidelijke petje, leren vest en ietwat droefgeestige blik. Jos Hoffmann, de eindredacteur van Magazine Binnevaart. In het begin moesten we wel aan elkaar wennen. Jos had duidelijk z'n eigen manier van werken en het moet hem zwaar gevallen zijn, om rekening houdend met alle partijen en gevoeligheden, een in zijn ogen journalistiek acceptabel eindprogramma te maken. Heldere afspraken, een andere lay-out en een aanspreekpunt namens de redactie om de kopij mee af te stemmen bracht de gewenste structuur. Zo ontstond een hechte samenwerking en kreeg het magazine in de zes jaar dat we met elkaar werkten een eigen gezicht dat alom werd gewaardeerd.

Jos, een duizendpoot, deed van alles en nog wat tegelijkertijd, maar verzuimde nooit zijn afspraken en plichten. Zijn kritische rubriek "Effe dubbel" heeft heel wat discussies op gang gebracht. Een eigenzinnig jourmalist, met liefde voor het vak en veel kennis van de materie

Achter z'n droge humor en laconieke houding school een gevoelig en betrokken mens. Blij met het hervonden geluk in zijn leven en vol plannen voor de toekomst. We konden bakkeleien over lastige zinnen, over punten en komma's, maar ook met elkaar lachen. Als de afspraak voor het jaarlijkse evaluatiegesprek met het redactieteam werd gemaakt zei Jos steevast: "O.k. dan neem ik de appelflappen mee! See you, bye!", en dan trakteerde Jos, beslist geen zoetekauw, op flappen van "zijn" bakkertje, volgens hem de beste van Nederland. En lekker waren ze!

Zaterdagavond 17 juli, Jos was tijdens noodweer op weg naar een bergingsklus bij het Hellegat, werd een hartstilstand hem fataal.

Jos wenste een onopvallend afscheid in besloten kring. Ook dat was typerend voor hem: vooral geen overbodige franje. Wij zijn hem veel dank verschuldigd en zullen hem ontzettend missen.

Ons medeleven gaat uit naar Corry, de kinderen, familie en overige naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. (MvdB)

September 2004


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl