BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl


'Felle uitslaande brand motorjacht Kortgene'Beeldmateriaal: HV Zeeland


Door: Rolf de Feijter

KORTGENE - De brandweer is vanmorgen vroeg uitgerukt voor de melding van een scheepsbrand bij Kortgene.

Blusboot Furie 4 is zaterdagmorgen officieel in gebruik genomen door burgemeester Peter Noordanus van Tilburg, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant (MWB), en Diemer Kransen, regionaal commandant brandweer MWB. „Brandpreventie en crisismanagement is niet alleen iets voor de overheid”, zegt Noordanus bij de plechtigheid waarbij burgemeesters uit de hele regio aanwezig zijn. „De oplossing ligt in publiek-private samenwerking.” Als voorbeeld noemt hij de samenwerking met het bedrijfsleven op Moerdijk. En nu ook de Furie 4, eigendom van Reinier van der Zee van blus-, reddings- en bergingsbedrijf BST bij Dintelsas. De schipper levert de bemanning en bij calamiteiten komen brandweerlieden uit Dinteloord of Willemstad aan boord.

Toen de brandweer rond 05.50 uur ter plaatse kwam stond een groot motorjacht in lichterlaaie. De brand woedde in de haven bij villapark de Paardekreek aan de Havenweg.

De brandweer had enkele uren nodig om de brand onder controle te krijgen. Het jacht brandde helemaal uit. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

(Bron: 'HV Zeeland')


Beeldmateriaal: HV Zeeland


Beeldmateriaal: HV Zeeland

December 2015


BST-Dintelsas b.v. - Sasdijk 18 - 4671 RN - Dintelsas - tel: 0167-52 80 23 - bst@worldonline.nl